Frymëmarrja e keqe

20/11/2015

frymemarrja-e-keqe2  

Era e keqe

Je afruar t’i pëshpëritësh një shokut diçka në vesh dhe mund ta kuptosh nga paraqitja e fytyrës së tij se diçka nuk është në rregull. A mund të jetë frymëmarrja jote? Mbase nuk do duhej të vendosnit më shumë hudhra në hamburgerin tënd gjatë drekës. Çfarë ka të bëjë një fëmijë me erën e keqe? Lajmi i mirë është që, frymëmarrja e keqe mund t’i ndodhë çdokujt të paktën një herë në jetë. Le t’a mësojmë si mund ta zbulojmë, parandalojmë dhe trajtojmë atë.

Çfarë është ajo erë?

Frymëmarrja e keqe është zakonisht emri për gjendjen mjeksore të njohur si halitosis (thuhet: hal-i-to-sis). Shumë gjëra të ndryshme mund ta shkaktojnë halitosisin – nga mos pastrimi i dhëmbëve në mënyrë të rregulltë deri te gjendje të ndryshme mjeksore. Nganjëhërë frymëmarrja e keqe e dikuj mund të ju shtyjë larg – dhe ai apo ajo mund të mos e kuptojnë që ekziston ky problem. Ekzistojnë taktika (të mira) që mund t’i shfrytëzoni pa pasur nevojë të flisni shumë,