Si të i mbani dhëmbët e pastër

16/02/2016

Si të i mbani dhëmbët e pastër Pastroni dhëmbët më pastë flourid dy herë në ditë nëse nuk i pastroni mirë. Kontribon për mishin e dhëmbit dhe prishjen e dhëmbit. Pastrimi i dhëmbëve ndalon ndërtimin e stemës. Mundohuni të pastroni çdo sipërfaqe në të gjithë dhëmbët tuaj.

Posted in Dhëmbët by admin | Tags: , ,
04/02/2016

10 Këshilla se si të kujdeseni për dhëmbët tuaj Një higjienë të mirë orale dhe vizitat e rregullta te dentisti do të ju ndihmojnë të keni dhëmbët dhe mishërat e dhëmbëve të shëndetshëm. Këtu kemi disa këshilla se si të kujdeseni për dhëmbët tuaj: Pastroni dhëmbët dy herë në ditë. Koha më e përshtatshmë për të pastruar dhëmbët është pas ushqimit. Zgjidh një brushë me kokë të vogël që të keni mundësi t’i pastroni dhëmbët edhe mbrapa. Brushat e buta janë më të mira për mishërat e dhëmbëve.

Posted in Dhëmbët by admin | Tags: , ,
20/01/2016

zbardhja e dhembeve Është e rëndësishme që t’i pastrojmë dhëmbët pas ngrënies së mëngjesit, drekës dhe darkës. Dhëmbët e pigmentuar apo të diskoloruar janë të zakonshëm tek njerëzit e moshave të ndryshme, dhe kjo vjen si pasojë nga shkaktarët e ndryshëm, siç janë: Kafeja, duhani, çaji dhe disa lloje të medikamenteve. Por, a e keni ditur se edhe veshjet, bizhuteritë dhe ngjyra e trupit tuaj janë ato që theksojnë dhëmbët tuaj. Në këtë artikull kemi përmbledhur disa këshilla se si të theksoni dhëmbët tuaj të bardhë:

15/01/2016

Çfarë efekti ka Coca Cola te dhëmbët? Të gjithë e dimë se Coca Cola është e rrezikshme për shëndetin tonë, por prap se prap vazhdojmë të konsumojmë nga dy apo më shumë kanaçe në ditë. A e dini sa lugë sheqer përmban Coca Cola në kanaçe? Apo çfarë dëmi mund të ju shkaktojë në shëndetin tuaj? Çfarë mund të ju ndodh dhëmbëve tuaj? Këtu kemi disa të dhëna që do të ju lënë të habitur:   Sheqeri Një Coca Cola përmban sheqer më shumë se 9 lugë të çajit. Bakteriet të cilat jetojnë në gojën tonë hajnë sheqer, dhe si rezultat prodhojnë acid. Ky acid pastaj fillon të zgjerohet në të gjitha pjesët ku gjendet kolona e bakterieve, duke ju lejuar që bakteriet të lëvizin në zonat e gërryera dhe përfundimisht çon deri te dëmtimi i dhëmbëve. Koha që kalon derisa përfundoni pirjen e lëngut mund të rritë dhe të zvogëlon dëmtimin e dhëmbëve. I duhet vetëm 20 sekonda që bakteria të prodhojë acid por efekti i saj mund të zgjatë 30 minuta. Acidi Erozioni dentar është një lloj i prishjes së dhëmbëve që rezulton më nga kontakti i lëngut

Posted in Dhëmbët by admin | Tags: , ,
17/12/2015

dentist ne prishtine

Tani çdo njeri është i zënë duke u përgatitur për vitin e ri. Këtu në zyrën tonë të Klinikës Gjermane të Dhëmbit, ne gjithashtu jemi duke i përpunuar listat tona të qëllineve për Vitit  e Ri 2016.

Çfarë është në listat tuaja? Më shumë ushtrime? Më shumë kohë për t’u çlodhur? Një hobi tjeter? Çfarëdo që të jetë, ne duam të ju sygjerojme që ju të shtoni më shumë vizita të rregullta për mirëmbajtjen e higjenës tuaj Dentare. Edhe nëse nuk keni shumë pllakaza apo gurëz kur i pastroni dhe kujdeseni vet për dhëmbët tuaj, ju ende mund të keni një sasi të caktuar të bakterieve mbi dhëmbët tuaj. Dhe këto bakterie duhet kontrollohen me rregullsinë për të parandaluar sëmundjet e mishit të dhembeve dhe problemet e tjera shëndetësore. Tani më shumë se kurrë, shkenca është duke zbuluar lidhje të qarta dhe të drejtpërdrejta në mes të shëndeti

13/10/2015

  dhëmbët e pjekurisë

Dhëmbët e pjekurisë – Seti i fundit i dhëmballave

Dhëmbët e pjekurisë janë njejtë sikur dhëmbët e tjerë, përveç që ata janë të fundit që rriten në gojën tuaj. Ata shfaqen diku në mes të fundit të adoleshencës dhe në mes të-njëzetave. Nuk janë quajtur dhëmbë të pjekurisë për arsye se ju bëjnë juve më të pjekur, por sepse ata vijnë zakonisht në një kohë kur një person ka arritur niveli e pjekurisë që do të duhej të ndikonte në rritjen e nivelit të mençurisë. Sipas disa studimeve të fundit, shpjegohet se truri mbase do të mund të arrinte pjekurinë e plotë rreth kohës kur dhëmbët e pjekurisë fillojnë të dalin.

Pse duhet të dini për dhëmbët e pjekurisë?

Ata shpesh keqkuptohen. Varësisht se sa shpesh janë të keqkuptuar ata mund të dëmtojnë dhëmbët tjerë afër tyre, nervat, madje edhe nofullën. Dhëmbët e pjekurisë mund të jenë të ndikuar gjithashtu. Kjo I referohet atij rasti kur ata gjenden ende nën mishin e dhëmbëve apo pjesërisht e dëmtojnë sipërfaqen e mishit. Dhëmbët e pjekurisë që janë pjesërisht të dukshëm shkaktojnë dy probleme të mundshme. Hapjet në mishra mund t’a bëjnë më

12/10/2015

  dhimbja e dhëmbit Dhimbja e dhëmbit shpesh mund të shkaktohet nga irritimi i nervit të dhëmbit, por ekzistojnë edhe shkaktarë të tjerë të shumtë që ndikojnë në dhimbje. Infeksionet dentare, prishja e dhëmbëve, pllakëzat bakteriale, dëmtimet e dhëmbit, kurorat apo mbushjet e bëra dobët. Ka raste të ndryshme kur dhimbja e zhvilluar jashtë nga dhëmbët të ndikojë në gojën tuaj dhe të japë përshtypjen sikur keni dhimbje dhëmbi. Kjo shpesh ndodhë kur keni problem me nofullat, veshtë, sinuset dhe/apo muskujt. Herë pas here, problemet e zemrës mund të japin gjithashtu ndjesinë e dhimbjes së dhëmbit.

Shkaktarët e dhimbjes së dhëmbit

Dhimbja e dhëmbit dhe e nofullave janë ankesa të përbashkëta. Nuk është e pazakontë që njëra të ndjejë dhimbje të butë nga presioni dhe ekspozimi i dhëmbit ndaj të nxehtit apo të ftohtit. Megjithatë, në qoftëse dhimbja është e rëndë dhe vazhdon për më shumë se 15 sekonda pas presionit apo ekspozimit ndaj temperaturës, atëherë ky mund të jetë një indikator për një problem më serioz. Nëse ka inflamacion të rëndë të dhëmbit, dhimbja mund të kalojë në faqe, vesh ose nofulla. Shenjat dhe simptomat që mund të

11/10/2015

zbardhja e dhëmbëve Çdo ditë e më shumë njerëzit paguajnë para për dhëmbë shkëlqyes dhe më të bardhë. Por a funksionon dhe a është e sigurt zbardhja e dhëmbëve? Këtu mund ti gjeni përgjigjet e pyetjeve të zakonshme që pacientët mund ti kenë.

Çka është zbardhja e dhëmbëve?

Zbardhja e dhëmbëve përfshinë zbardhimin e dhëmbëve tuaj që ata të jenë më të shëndritshëm. Zbardhimi I dhëmbëve nuk do t’u japë atyre një zbardhje briliante, por mund të ndryshojë ngjyrën tuaj të tanishme në shumë nuanca më të bardha.

Kush mund të bëjë zbardhjen e dhëmbëve?

Zbardhja e dhëmbëve është lloj I stomatologjisë që duhet të bëhet vetëm nga ana e dentistit apo ndonjë specialisti tjetër të stomatologjisë, siç është specialisti I higjienës apo terapeuti dental, me rekomandim të dentistit. Disa sallone të bukurisë ofrojnë zbardhje të dhëmbëve, por është ilegale nësë asnjë dentist profesionit nuk është prezent, gjë që mund të krijojë rreziqe për shëndetin tuaj oral.

Çfarë ndodhë gjatë zbardhjes së dhëmbëve tek dentist?

Nëse dëshironi të bëni zbardhje të dhëmbëve duhet të kryeni vizita sistematike tek