15 Probleme të dhëmbëve

01/02/2016

  DhëmbëveJu keni caktuar një termin te dentisti, por  momenti nuk vije aq shpejt sa keni nevojë. Ndërkohë, çfarë mund të ju ndihmojë është shpëlarja e gojës me ujë të ngrohtë, pastrimi i dhëmbëve me pe për t’a hequr ushqimin qe ka mbetur në mes të dhëmbëve ose marrja e ndonjë tablete për të lehtësuar dhimbjen. Nëse vëreni ënjtje ose qelb përreth dhëmbit ose keni ethe, janë shenja që keni probleme më serioze.  Prandaj takoni dentistin sa më shpejt të jetë e mundur. Ndoshta keni nevojë për antibiotikët apo keni ndonjë kanal të hapur në rrënjë ku duhet të intervenohet.

13/10/2015

  dhëmbët e pjekurisë

Dhëmbët e pjekurisë – Seti i fundit i dhëmballave

Dhëmbët e pjekurisë janë njejtë sikur dhëmbët e tjerë, përveç që ata janë të fundit që rriten në gojën tuaj. Ata shfaqen diku në mes të fundit të adoleshencës dhe në mes të-njëzetave. Nuk janë quajtur dhëmbë të pjekurisë për arsye se ju bëjnë juve më të pjekur, por sepse ata vijnë zakonisht në një kohë kur një person ka arritur niveli e pjekurisë që do të duhej të ndikonte në rritjen e nivelit të mençurisë. Sipas disa studimeve të fundit, shpjegohet se truri mbase do të mund të arrinte pjekurinë e plotë rreth kohës kur dhëmbët e pjekurisë fillojnë të dalin.

Pse duhet të dini për dhëmbët e pjekurisë?

Ata shpesh keqkuptohen. Varësisht se sa shpesh janë të keqkuptuar ata mund të dëmtojnë dhëmbët tjerë afër tyre, nervat, madje edhe nofullën. Dhëmbët e pjekurisë mund të jenë të ndikuar gjithashtu. Kjo I referohet atij rasti kur ata gjenden ende nën mishin e dhëmbëve apo pjesërisht e dëmtojnë sipërfaqen e mishit. Dhëmbët e pjekurisë që janë pjesërisht të dukshëm shkaktojnë dy probleme të mundshme. Hapjet në mishra mund t’a bëjnë më