Si Të Parandaloni Humbjen e Ngjyrës Pas Zbardhjes Së Dhëmbëve.

25/01/2016

zbardhja e dhembevePasiqë zbardhjes se dhëmbëve, këtu janë disa hapa se si të kujdeseni për të mbajtur buzëqeshjen tuaj të bardhë.

Rri larg nga ushqimet dhe pijet që të njollosin dhëmbët – kafja, qaji, vera, ëmbëlsirat e forta, boronica dhe sosi i domateve janë ushqime të cilat kanë mundësi të humbin ngjyrën e dhëmbëve të tuaj.

Përdor shkopinjë – kur jeni duke pirë, përdor shkopinjë që mos të shkaktojnë njollosje dhe largimin e zbardhjes.

Ndalo duhanin – pirja e duhanit shkakton humbjen e ngjyrës se bardhë në dhëmbë. Me ndërprerjen e duhanit dhëmbët tuaj do të shkëlqejnë.

Si të kujdeseni për dhëmbët tuaj të ndjeshem pas terapisë për zbardhjen e dhëmbëve

Ndonjëherë pas terapisë për zbardhjen e dhëmbëve, dhëmbët tuaj do të jenë shumë të ndjeshëm. Këtu janë disa këshilla sesi të zvogëloni dhimbjen.

Përdor pastë sensitive – pastat sensitive janë të formuluara me disa përbërës të tilla si nitrat kaliumi që të zvogëloj dhimbjen e dhëmbëve të ndjeshëm.

Përtyp çamçakëz – shkenctarët kanë gjetur se pshtyma formohet edhe nga përtypja e çamçakëzit. Kjo mënyrë mund të i habit njerëzit nga dhimbja.

Largohu nga zbardhimi i dhëmbëve për një kohë – bëni për një kohë pushim dhe mos përdorni produkte për zbardhje.