Shëndeti dental dhe dhimbja e dhëmbit

10/10/2015

5 Klinika Gjermane Dhimbja e dhembit

Dhimbja e dhëmbit është një dhimbje në ose rreth dhëmbit që shkaktohet nga:

 • Prishja e dhëmbit
 • Dhëmbi I krimbur/infektuar
 • Thyerja e dhëmbit
 • Një mbushje dëmtuar
 • Mocionet e përsëritura, të tilla si përtypja e çamçakëzit ose bluarja e dhëmbit
 • Mishrat e infektuara

 

 

 

 

 

 

 

Dhimbjet e dhëmbit mund të jenë të mprehta, të ngrira, ose konstante. Tek disa njerëz dhimbja ndihet vetem kur aplikohet presion në dhëmb. Disa simptoma të dhimbjes së dhëmbit mund të përfshijnë:

 • Ënjtje përreth dhëmbit
 • Ethet ,dhimbje koke, dhimbje veshi
 • Kullim nga dhëmbi i infektuar
 • Kur duhet të shkoni tek dentisti për dhimbje dhëmbi?

 

 

 

 

 

Shih dentistin sa më shpejt të jetë e mundur  nëse:

 • Keni një dhimbje dhëmbi që zgjat më shumë se 1 ditë
 • Dhimbja e dhëmbit është e rëndë
 • Ju keni ethe, dhimbje veshi, dhimbje pas hapjes së gojës
 • Identifikimi i duhur dhe trajtimi i infeksioneve dentare është e rëndësishme për të parandaluar përhapjen e saj në pjesët e tjera të fytyrës dhe kafkës ndoshta edhe të qarkullimit të gjakut.
 • Çfarë ndodh kur shkoni te dentisti për dhimbje dhëmbi?

 

Për të trajtuar dhimbjen e dhëmbit, dentisti sëpari do të marrë historinë tuaj mjekësore dhe të zhvillojë një kontroll fizike. Ai ose ajo do të ju beje pyetje në lidhje me dhimbjen, të tilla si kur filloi dhimbja, sa rëndë është, ku e ndieni dhimbjen, cfare e bën dhimbjen edhe më keq, dhe çfarë e bën atë më mirë. Dentisti juaj do të shqyrtojë në gojën tënde, dhëmbët, mishrat, nofullat, gjuhën, fytin, sinuset, veshët, hunden, dhe qafën. X-rrezet mund të merret, si dhe teste të tjera, në varësi të asaj qe dentist dyshon se eshte duke e shkaktuar dhimbjen e dhëmbit.

Çfarë tretmane janë në dispozicion për një dhimbje dhëmbi?

Trajtimi për një dhimbje dhëmbi varet nga shkaku. Nëse një zgavër është duke e shkaktuar dhimbjen dentisti do të mbushë zgavrën apo ndoshta të bëjë nxjerrjen e dhëmbit, nëse është e nevojshme. Një pastrim i rrënjës mund të jetë i nevojshëm në qoftë se shkaku i dhimbjes se dhëmbit është një infeksion në nervin e dhëmbit. Bakteriet që kanë krijuar rrugën e tyre në aspektet e brendshme të dhëmbit shkaktojnë një infeksion të tillë. Në rast se  ka temperaturë ose ënjtje te nofullës mund të përcaktohen një antibiotik. Gjithashtu për të reduktuar dhimbjen  dhe inflamacionin e shoqëruar me dhimbje dhëmbi mund të përdoret fototerapi me lazer të ftohtë.

Vizitoni Kliniken Gjermane te Dhembit. Kontrolla dhe konsullta është pa pagesë.

Kjo është adresa jonë:
Rr. Nazim Gafurri 68a
10000 Prishtinë

Telefoni: 038 51 88 44
Email: info@klinika-gjermane.de
Web: www.klinika-gjermane.de

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin