Shëndeti dental dhe dhimbja e dhëmbit

10/10/2015

5 Klinika Gjermane Dhimbja e dhembit Dhimbja e dhëmbit është një dhimbje në ose rreth dhëmbit që shkaktohet nga:

  • Prishja e dhëmbit
  • Dhëmbi I krimbur/infektuar
  • Thyerja e dhëmbit
  • Një mbushje dëmtuar
  • Mocionet e përsëritura, të tilla si përtypja e çamçakëzit ose bluarja e dhëmbit
  • Mishrat e infektuara

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin
18/09/2015

ShendetiOral Shëndeti I mirë oral përfshinë më shumë se vetëm pastrimin me brushë. Që të mbani dhëmbët dhe gojën tuaj të shëndetshme për të gjithë jetën, egzistojnë disa hapa që duhet ti ndiqni. Në këtë artikull do të gjeni ato që duhet ti konsideroni të rëndësishme dhe ti vëni në praktikë në jetën tuaj: 1. Kuptoni nevojat e shëndetit tuaj oral Flisni me dentistin tuaj, ndonjë specialist tjetër të shëndetit oral apo specialist të higjienës për çfarëdo gjëje të veçantë në gojën tuaj, dhë për mënyrat në të cilat gjendja juaj mjeksore/shëndetsore mund të ndikojë në dhëmbët dhe shëndetin tuaj oral. Për shembull, trajtimet e kancerit, shtatëzania, sëmundjet e zemrës, diabeti, aplikimet dentare (protezat), të gjitha këto mund të ndikojnë në shëndetin tuaj oral dhe mund të kërkojnë një ndryshim në kujdesin e gojës apo dhëmbëve tuaj. Sigurohuni ti tregoni dentistit tuaj nëse keni vërejtur ndonjë ndryshim në shëndetin tuaj në përgjithësi apo në çfarëdo medikamenti që jeni duke përdorur që nga vizita juaj e fundit te dentist. 2

Posted in Këshilla by admin
18/09/2015

UshqimetQeDemtojneDhembet 1. Çfarë hani ka shumë rëndësi! Edhe pse shumica e sheqerkave mund të duken të padëmshme, ngrënja e tepërt dhe ekspozimi konstant ndaj sheqerit do të jetë shumë I dëmshëm për dhëmbët tuaj. Sheqerkat e forta qojnë dhëmbët tuaj në rrezik pasiqë përveç që mund të jenë të mbushura me sheqer, ato mund të shkaktojnë edhe emergjenca dentale siç janë dhëmbët e thyer apo të grimcuar. Alternativa më e mirë? Hani çamçakëza pa sheqer. 2. Akulli është për freskim, jo të përtypet Do të ishi mahnitur se sa shumë njerëz mendojnë që akulli është I mirë për dhëmbët e tyre. Është I bërë nga uji, pastaj, nuk përmbanë sheqer apo adetivë të tjerë. Mirëpo, përtypjet e gjërave të forta mund të bëjnë dhëmbët tuaj të lehtë ndaj emergjencave dentale dhe të dëmtojnë emalimin. Këshillë: Largojeni këtë shprehi dhe kënaquni me ujin në formën e tij të lëngshme. 3. Shikoni për sasinë e agrumeve (ci

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin
18/09/2015

10menyratpernjebuzeqeshje

Më shumë se pamje

Mendojeni njërin nga aktorët apo këngtarët tuaj të famshëm të preferuar. Shanset thonë se ata të gjithë kanë buzëqeshje të bukura, me dhëmbë të drejtë dhe të bardhë. Një buzëqeshje e shëndoshë nuk është vetëm pjesë e standardit tonë ideal të bukurisë, por është gjithashtu pjesë e rëndësishme e shëndetit tonë në përgjithësi.

Rreziqet e fshehura të shëndetit

Nëse ne nuk kujdesemi për dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve, atëherë bakteriet rriten në dhëmbët tonë si pllaka bakteriale. Kjo mund të shkaktojë prishjen e dhëmbëve, që qon në dëmtim të dhëmbëve (kavitet) dhe malcim nullesh (gingivitis), formë sëmundjeje e mishrave. Sidoqoftë, ju mund ti parandaloni problemet e dhëmbëve dhe mishrave dhe të keni një buzëqeshje të shëndetshme me këto 10 hapa që do ju tregojmë në vazhdim: 1. Përdorni brusha të pastra Pastroni dhëmbët dy herë në ditë. Përdorni pastë dhëmbësh me përbërje të fluorurit. Ndërroni brushën tuaj çdo 3-4 muaj, ose edhe më he

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin