Kujdesi ndaj dhëmbëve

14/10/2015

kujdesi ndaj dhëmbëve

Shëndeti dhe kujdesi ndaj dhëmbëve

Çelësi për dhëmbë të bardhë dhe buzëqeshje të shëndetshme gjatë jetës tuaj është praktika e higjienës së duhur orale. Edhe të rriturit mund të fitojnë dëmtim të dhëmbëve, gjithashtu edhe sëmundje të mishit të dhëmbëve, që mund të pasojnë me probleme serioze. Kujdesi ndaj dhëmbëve është shumë i rëndësishëm në mbarëvajtjen e shëndetit tonë në përgjithësi, si atij trupor edhe atij mental.

Pse është i rëndësishëm kujdesi ndaj dhëmbëve?

Gjatë jetës tonë, ekzistojnë disa gjëra që janë shumë të rëndesishme për kujdesin ndaj dhëmbëve, gjë që ndikon në shëndetin e trupit tonë në përgjithësi. Keni dëgjuar për moton: “Dhëmbë të shëndoshë, në trup të shëndoshë”. Kjo është qështja. Kujdesi ndaj dhëmbëve është esencial për të pasur shëndet të mirë dhe për të kuptuar më shumë ndiqni hapat në vazhdim që duhet ti praktikoni për shëndetin tuaj oral:

  • Pastroni dy herë në ditë dhëmbët tuaj me pastë nga fluoruri që të largoni pllakë

13/10/2015

klinika gjermane 2 Pasta është një substancë e butë, e aplikuar nga një tub mbi dhëmbët, e cila është shumë efektive në pastrimin e tyre. Ajo heq grimcat e ushqimit nga sipërfaqja e dhëmbëve. Fluori përmban brenda pastë dhëmbësh qe ndihmon në mbrojtjen e dhëmbëve kundër prishjes si dhe sëmundjet e mishit të dhëmbëve. Pasta e dhëmbëve gjithashtu ofron frymëmarrje të freskët dhe një buzëqeshje të shëndetshme. Pastrimi i dhëmbëve, fluori dhe pastrimi me pe janë komponentet thelbësore të higjienës dentare. Efikasiteti i tyre mund të rritet më tej me pastrim profesional nga dentisti.

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin
13/10/2015

  dhëmbët e pjekurisë

Dhëmbët e pjekurisë – Seti i fundit i dhëmballave

Dhëmbët e pjekurisë janë njejtë sikur dhëmbët e tjerë, përveç që ata janë të fundit që rriten në gojën tuaj. Ata shfaqen diku në mes të fundit të adoleshencës dhe në mes të-njëzetave. Nuk janë quajtur dhëmbë të pjekurisë për arsye se ju bëjnë juve më të pjekur, por sepse ata vijnë zakonisht në një kohë kur një person ka arritur niveli e pjekurisë që do të duhej të ndikonte në rritjen e nivelit të mençurisë. Sipas disa studimeve të fundit, shpjegohet se truri mbase do të mund të arrinte pjekurinë e plotë rreth kohës kur dhëmbët e pjekurisë fillojnë të dalin.

Pse duhet të dini për dhëmbët e pjekurisë?

Ata shpesh keqkuptohen. Varësisht se sa shpesh janë të keqkuptuar ata mund të dëmtojnë dhëmbët tjerë afër tyre, nervat, madje edhe nofullën. Dhëmbët e pjekurisë mund të jenë të ndikuar gjithashtu. Kjo I referohet atij rasti kur ata gjenden ende nën mishin e dhëmbëve apo pjesërisht e dëmtojnë sipërfaqen e mishit. Dhëmbët e pjekurisë që janë pjesërisht të dukshëm shkaktojnë dy probleme të mundshme. Hapjet në mishra mund t’a bëjnë më

12/10/2015

  dhimbja e dhëmbit Dhimbja e dhëmbit shpesh mund të shkaktohet nga irritimi i nervit të dhëmbit, por ekzistojnë edhe shkaktarë të tjerë të shumtë që ndikojnë në dhimbje. Infeksionet dentare, prishja e dhëmbëve, pllakëzat bakteriale, dëmtimet e dhëmbit, kurorat apo mbushjet e bëra dobët. Ka raste të ndryshme kur dhimbja e zhvilluar jashtë nga dhëmbët të ndikojë në gojën tuaj dhe të japë përshtypjen sikur keni dhimbje dhëmbi. Kjo shpesh ndodhë kur keni problem me nofullat, veshtë, sinuset dhe/apo muskujt. Herë pas here, problemet e zemrës mund të japin gjithashtu ndjesinë e dhimbjes së dhëmbit.

Shkaktarët e dhimbjes së dhëmbit

Dhimbja e dhëmbit dhe e nofullave janë ankesa të përbashkëta. Nuk është e pazakontë që njëra të ndjejë dhimbje të butë nga presioni dhe ekspozimi i dhëmbit ndaj të nxehtit apo të ftohtit. Megjithatë, në qoftëse dhimbja është e rëndë dhe vazhdon për më shumë se 15 sekonda pas presionit apo ekspozimit ndaj temperaturës, atëherë ky mund të jetë një indikator për një problem më serioz. Nëse ka inflamacion të rëndë të dhëmbit, dhimbja mund të kalojë në faqe, vesh ose nofulla. Shenjat dhe simptomat që mund të

11/10/2015

zbardhja e dhëmbëve Çdo ditë e më shumë njerëzit paguajnë para për dhëmbë shkëlqyes dhe më të bardhë. Por a funksionon dhe a është e sigurt zbardhja e dhëmbëve? Këtu mund ti gjeni përgjigjet e pyetjeve të zakonshme që pacientët mund ti kenë.

Çka është zbardhja e dhëmbëve?

Zbardhja e dhëmbëve përfshinë zbardhimin e dhëmbëve tuaj që ata të jenë më të shëndritshëm. Zbardhimi I dhëmbëve nuk do t’u japë atyre një zbardhje briliante, por mund të ndryshojë ngjyrën tuaj të tanishme në shumë nuanca më të bardha.

Kush mund të bëjë zbardhjen e dhëmbëve?

Zbardhja e dhëmbëve është lloj I stomatologjisë që duhet të bëhet vetëm nga ana e dentistit apo ndonjë specialisti tjetër të stomatologjisë, siç është specialisti I higjienës apo terapeuti dental, me rekomandim të dentistit. Disa sallone të bukurisë ofrojnë zbardhje të dhëmbëve, por është ilegale nësë asnjë dentist profesionit nuk është prezent, gjë që mund të krijojë rreziqe për shëndetin tuaj oral.

Çfarë ndodhë gjatë zbardhjes së dhëmbëve tek dentist?

Nëse dëshironi të bëni zbardhje të dhëmbëve duhet të kryeni vizita sistematike tek

10/10/2015

5 Klinika Gjermane Dhimbja e dhembit Dhimbja e dhëmbit është një dhimbje në ose rreth dhëmbit që shkaktohet nga:

  • Prishja e dhëmbit
  • Dhëmbi I krimbur/infektuar
  • Thyerja e dhëmbit
  • Një mbushje dëmtuar
  • Mocionet e përsëritura, të tilla si përtypja e çamçakëzit ose bluarja e dhëmbit
  • Mishrat e infektuara

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin
18/09/2015

UshqimetQeDemtojneDhembet 1. Çfarë hani ka shumë rëndësi! Edhe pse shumica e sheqerkave mund të duken të padëmshme, ngrënja e tepërt dhe ekspozimi konstant ndaj sheqerit do të jetë shumë I dëmshëm për dhëmbët tuaj. Sheqerkat e forta qojnë dhëmbët tuaj në rrezik pasiqë përveç që mund të jenë të mbushura me sheqer, ato mund të shkaktojnë edhe emergjenca dentale siç janë dhëmbët e thyer apo të grimcuar. Alternativa më e mirë? Hani çamçakëza pa sheqer. 2. Akulli është për freskim, jo të përtypet Do të ishi mahnitur se sa shumë njerëz mendojnë që akulli është I mirë për dhëmbët e tyre. Është I bërë nga uji, pastaj, nuk përmbanë sheqer apo adetivë të tjerë. Mirëpo, përtypjet e gjërave të forta mund të bëjnë dhëmbët tuaj të lehtë ndaj emergjencave dentale dhe të dëmtojnë emalimin. Këshillë: Largojeni këtë shprehi dhe kënaquni me ujin në formën e tij të lëngshme. 3. Shikoni për sasinë e agrumeve (ci

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin
18/09/2015

10menyratpernjebuzeqeshje

Më shumë se pamje

Mendojeni njërin nga aktorët apo këngtarët tuaj të famshëm të preferuar. Shanset thonë se ata të gjithë kanë buzëqeshje të bukura, me dhëmbë të drejtë dhe të bardhë. Një buzëqeshje e shëndoshë nuk është vetëm pjesë e standardit tonë ideal të bukurisë, por është gjithashtu pjesë e rëndësishme e shëndetit tonë në përgjithësi.

Rreziqet e fshehura të shëndetit

Nëse ne nuk kujdesemi për dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve, atëherë bakteriet rriten në dhëmbët tonë si pllaka bakteriale. Kjo mund të shkaktojë prishjen e dhëmbëve, që qon në dëmtim të dhëmbëve (kavitet) dhe malcim nullesh (gingivitis), formë sëmundjeje e mishrave. Sidoqoftë, ju mund ti parandaloni problemet e dhëmbëve dhe mishrave dhe të keni një buzëqeshje të shëndetshme me këto 10 hapa që do ju tregojmë në vazhdim: 1. Përdorni brusha të pastra Pastroni dhëmbët dy herë në ditë. Përdorni pastë dhëmbësh me përbërje të fluorurit. Ndërroni brushën tuaj çdo 3-4 muaj, ose edhe më he

Posted in Dhëmbët, Këshilla by admin