Mbroni dhëmbët e fëmijës tuaj: 7 Këshilla të shëndetit oral për prindërit.

03/12/2015

dhembet te fmijetËshtë mirë që të ju kujtojmë prinëdrve rreth rëndësisë së vizitave tek dentisti në fëmijërinë e hershme dhe krijimit të një rutine dentare në moshë të re.

A e keni ditur që prishja mund të shfaqet sapo të fillojnë dhëmbët të dalin? Prishja e dhëmbit ndikon më shumë se shëndeti oral. Bakteria në gojë mund të përhapet gjithashtu në trup dhe eventualisht kontribuon në sëmundje të zemrës, atak dhe më shumë. Një buzëqeshje e shëndetshme nënkupton një fëmijë i shëndetshëm dhe i lumtur. Këshillat e shëndetit oral për prindërit përfshijnë:

  1. Krijoni një raport dentar të hershëm. Caktoni një vizitë tek dentist për fëmijën tuaj brenda 6 muajsh pas daljes së parë të dhëmbit apo në ditlindjen e parë të fëmijës tuaj.
  2. Kufizoni shishet në kohën e gjumit vetëm në ujë. Të fjeturit me lëngje apo qumësht mund të shkaktojnë prishjen tek fëmijët si pasojë e sheqerit nga lëngjet që mbetet në kontakt të gjatë me dhëmbët për periudha të gjata.
  3. Pas

Posted in Dentisti by admin
10/10/2015

fuqia e transformimit të dentistrisë Ne besojmë që pacientët duhet të kenë një marrdhënie të shëndoshë me dentistin e tyre. Kjo është mënyra më e mirë për t’u siguruar që pacientët të marrin kujdesin që u nevojitet, dhe për dentistët të stimulohen në mënyrë që të ofrojnë kujdesin parandalues esencial për të përmirësuar shëndetin oral të pacientëve të tyre për kohë më të gjatë.

Ndryshimet e nevojshme dhe filozofia e punës

Që nga themelimi, Klinika Gjermane e Dhëmbit kishte një vision për shërbimet dentare që dëshironin ti ofronin për pacientët dhe dentistët profesional. Diçka që pacientët mund të kenë besim në të, dhe e cila I fuqizon dentistët të ofrojnë përmirësim në shëndetin oral të pacientëve dhe kujdesit të pacientëve, gjë për të cilën edhe punojnë në këtë fushë. Transformimi I dentristisë është më se I nevojshëm pasiqë kjo i bënë të lirë dentistët të ofrojnë kujdes parandalues shumë më të mirë, përmirësim në shëndetin oral dhe zvogëlim të kostove afat-gjatë.

Stimulim i kujdesit parandalues

Parandalimi është gjithmonë më I mirë se sa shërimi, në të gjitha fu

09/10/2015

dentistët më të mirë në Prishtinë Ndryshimi i përceptimit të dentistrisë kërkon mendim radikal, qasje të veçantë të kujdesit të pacientëve dhe dëshirës për të parë përtej dhëmbëve. Të kuptuarit se shëndeti oral nuk mund të ndahet nga shëndeti në përgjithësi, dentistët tanë kombinojnë historinë e shëndetit oral dhe të përgjithshëm të pacientëve tanë për të identifikuar kushtet e mundshme mjeksore. Ne besojmë që për shumë vite eksperiencë pune në zgjidhjen e problemeve të ndryshme që kanë pacientët tanë, si dhe kujdesit ndaj parandalimit të këtyre problemeve, kemi arritur që të krijojmë një staf shumë profesional dhe të përkushtuar për të ofruar ndihmën e nevojshme që të gjithë pacientët e kërkojnë. Është e rëndësishme të njohim gjërat e vogla që mund të bëhen të mëdha. Frymëmarrja me gojë, pozita e gjuhës dhe sjelljet ndikojnë në mënyrën e rritjes së fytyrës dhe mund të krijojë zhvillim të dobët të fytyrës, frymëmarrja gjatë gjumit, çrregullimet e TMJ ose dhëmbë të shpeshtë. Edhe pse kjo mund të mos duket e rëndësishme, në shumicën e rasteve problemet me frymëmarrjen ndikojnë në shënde